Combinatietraining: Oplossingsgericht Coachen & Motiverende Gespreksvoering

Inleiding

Als professional in de coachende rol kennen we allemaal wel de cliënt, student of collega die die wil veranderen maar niet weet hoe, weinig eigen initiatieven neemt of juist niet in beweging komt. Of mensen waarvan je het vermoeden hebt dat er veel meer inzit dan er nu uitkomt.

Je zou dan de neiging kunnen hebben om te gaan adviseren, overtuigen en zelf hard te gaan werken, vaak met weinig resultaat. In de training krijg je concrete handvatten hoe je iemands eigen motivatie en bereidheid tot veranderen versterkt en hoe je iemand begeleid om zelf in actie te komen. Beide bewezen effectieve methodieken vullen elkaar perfect aan en hebben in de basis overeenkomsten. Beide methodieken  gaan er vanuit dat mensen hulpbronnen in zich hebben voor positieve verandering. Ze maken gebruik van de kwaliteiten en autonomie van mensen, zijn krachtgericht en prettig voor zowel professional als cliënt.

Reactie eerdere deelnemers

"Ervaar meer plezier en diepgang bij gesprekken, grotere bewustwording van eigen communicatie waardoor effectievere gesprekken, erg bruikbaar en toepasbaar in de praktijk,  de trainingsacteur was van grote toegevoegde waarde, verwennerij zowel inhoudelijk als qua sfeer en lunch"

Inhoud Training en Programma

Tijdens deze 3 daagse ervaringsgerichte training ligt de nadruk op het koppelen van de theorie van beide methodieken aan de eigen beroepspraktijk. Door zelf te ervaren en veel met elkaar te oefenen krijg je een basis waarmee je al direct na de eerste training in jouw werk kan gaan oefenen. In de training delen we ervaringen, kunnen vragen gesteld worden en kan geoefend worden. De actieve werkvormen stimuleren om samen te leren, van en met elkaar. Er wordt geoefend met eigen casussen, waarvan een dagdeel met een trainingsacteur.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • De grondhouding en principes van beide methodieken en de bruikbaarheid binnen de eigen beroepspraktijk.
 • Je leert hoe je de intrinsieke motivatie, eigen kracht en kwaliteit van de ander aanboort.
 • Je leert oplossingsgerichte vragen en andere interventies toepassen bij zowel individuen als in groepen/teams.
 • Je leert hoe je de gesprekstechnieken effectief kunt inzetten bij veranderingsprocessen.
 • Op een coachende manier werken vanuit verschillende rollen (coach, trainer, manager, adviseur).
 • Je leert effectief omgaan met ambivalentie en weerstand.
 • Je gaat oefenen met eigen casussen uit de praktijk met een trainingsacteur.

Studiebelasting

De training duurt 3 dagen (24 uur studiebelasting) en vraagt 12 uur zelfstudie. De zelfstudie bestaat uit het lezen van de reader die je van ons ontvangt. Daarnaast ontvang je tijdens de training diverse artikelen over beide methodes en huiswerkopdrachten om te oefenen in je eigen beroepspraktijk. Eventuele verdiepende literatuur kunnen we adviseren, afhankelijk van je functie en werkterrein.

Locatie

De training vindt plaats in het Boshuisje in Breda (http://boshuis-breda.nl). Deze zeer gunstig locatie ligt midden in het Mastbos en is goed bereikbaar zowel met OV als met de auto.

Op deze sfeervolle locatie midden in het Mastbos kan er voldoende afstand worden bewaard om veilig volgens de RIVM-richtlijnen te kunnen werken. Indien de training niet live door kan gaan wegens overheidsmaatregelen, dan worden er nieuwe data gepland en hebt een vrije keuze of u wilt deelnemen of uitschrijven.

Data en tijden

19-3-2021, 2-4-2021, 23-4-2021
Inloop 9.00 uur en start 9.30 uur tot 16.30 uur
Lunch van 12.30 tot 13.30 uur

Kosten

De kosten van deze training bedragen € 695,- per persoon (vrijgesteld van btw). Aangezien dit een professionele scholing betreft is dit op te geven bij de Belastingdienst als scholingskosten waardoor het aftrekbaar is.

Inbegrepen dit bedrag is:

 • 3 dagen training waarvan 1 dagdeel met trainingsacteur
 • Digitale reader
 • Hand-out materialen
 • Onbeperkt koffie, thee en fruit
 • Certificaat van deelname

Inschrijven

Voornaam:
Achternaam:
Bedrijfsnaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Factuuradres:
Postcode:
Plaats:
Datum:
19-3-2021, 2-4-2021 en 23-4-2021
Registratienummer (niet verplicht):
Geboortedatum:
Bijzonderheden (bv dieetwensen)
Ik accepteer de voorwaarden

Voorwaarden

 • U ontvangt van ons een bevestigingsmail na inschrijving met nadere informatie.
 • Na uw inschrijving hebt u een bedenktijd van 14 werkdagen waarin u kosteloos mag annuleren. Daarna word uw inschrijving automatisch definitief en ontvangt u een factuur.
 • Bij minder dan 6 deelnemers gaat de training niet door en ontvangt u het volledige bedrag terug. We laten u dit minstens 2 weken voor aanvang weten.
 • Bij annulering vanaf een maand tot 2 weken voor aanvang van de training, ontvangt u 50% van het totale bedrag terug. Bij minder dan 2 weken voor aanvang, ontvangt u geen bedrag retour. U kunt zich altijd kosteloos door een collega laten vervangen.
 • Alle informatie die we van u ontvangen en zaken die tijdens de training aan de orde komen worden strikt vertrouwelijk behandeld.
 • Op al het materiaal wat u van ons ontvangt en we uitdelen tijdens de training rust het auteursrecht van MOOP. U mag het copieren voor eigen gebruik zolang u de bron duidelijk vermeldt.
 • Bent u ontevreden of heeft u een klacht, lees dan verder in onze klachtenregeling.

Betalen door het juiste bedrag over te maken naar ASN Bank t.n.v. G.F. Vandenbergh en/of M.E.C.V. Dekkers op rekeningnummer: NL 11 ASNB 0708 8108 10